Preloader image

Το Στούντιο

Δρ. Ζωή Καρακινάρη

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής Τοπίου Α.Π.Θ.

 

Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.)

Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (Σ.Α.Δ.Α.Σ. – Π.Ε.Α.)

Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου (Π.Σ.Α.Τ.)

Η Ζωή Καρακινάρη είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός – Δρ Αρχιτέκτων Τοπίου Α.Π.Θ.  Έχει συνδιδάξει, μελετήσει και συνεπιβλέψει διπλωματικές εργασίες στο γνωστικό αντικείμενο της Αρχιτεκτονικής Τοπίου, από το 2006 έως τo 2017 στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. Αρχιτεκτονική Τοπίου και Σχεδιασμό Αστικών και Υπαίθριων Χώρων.  Συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, ευρωπαϊκά και άλλα, με αντικείμενο τον σχεδιασμό των αστικών χώρων για την περιβαλλοντική αναβάθμιση, αξιοποίηση και απόδοση τους στον δημόσιο χώρο ως πράσινους αστικούς χώρους.

 

Εκτός από τη διδασκαλία και την έρευνα δραστηριοποιείται ως αρχιτέκτων και αρχιτέκτων τοπίου από το 2001 και το 2005 αντίστοιχα.  Έχει συνεργαστεί με πολλά γραφεία μεταξύ των οποίων: α) το γραφείο “αρχιτεκτοπία» της Μαίρης Ανανιάδου- Τζημοπούλου, βραβευμένο και εξειδικευμένο σε μελέτες αρχιτεκτονικής τοπίου, β) το γραφείο «Αγκούτογλου» με αρχιτεκτονικές μελέτες και υλοποιημένο έργο, γ) το αρχιτεκτονικό γραφείο “Inbo” στο Amsterdam Ολλανδίας με αρχιτεκτονικές μελέτες και υλοποιημένο έργο και δ) το αρχιτεκτονικό-πολεοδομικό γραφείο “KUIPER-OOSTERHEERT-WUBBEN”, στη Χάγη της Ολλανδίας με αντικείμενο τις οικιστικές επεκτάσεις και αστικές αναπλάσεις.

 

Πολλές είναι οι συμμετοχές της σε εκθέσεις, workshops, συνέδρια, ημερίδες με θέμα τον σχεδιασμό τοπίου, υπαίθριων, δημόσιων, αστικών χώρων και σε διαγωνισμούς με βραβεία.  Έχουν δημοσιευτεί ερευνητικές εργασίες της, συμμετοχές σε συνέδρια, ημερίδες και διαγωνισμούς, μελέτες σχεδιασμού δημόσιων υπαίθριων χώρων σε βιβλία, πρακτικά συνεδρίων και καταλόγους εκθέσεων.

 

 

 

 

Ulrich Wolfertz INV
Τεχνικός μηχανικός B.S.E.

 

Αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή του Wuppertal ως τεχνικός μηχανικός. Μεγάλο εύρος εμπειριών ως τεχνικός υπεύθυνος, υπεύθυνος υπηρεσιών και διαχειριστής βασικών πελατών σε διάφορες επιχειρήσεις υψηλού και μεσαίου μεγέθους. Ως διευθυντής ηγέτης στον υδραυλικό τομέα ήμουν άμεσα υπεύθυνος για πελάτες όπως:

 

Co. Blade Technology-Ισραήλ, υπεργολάβος της Boeing για φτυάρια κινητήρων,
Co. Buderus,
Co. Delphi diesel system,
Co. Bosch diesel system.
Υπεύθυνος έργου εταιρείας για μηχανές μεταξοτυπίας στην Κίνα.

 

Οι εκτεταμένες τεχνικές γνώσεις καλύπτουν τη γενική ειδική κατασκευή μηχανών, τον ηλεκτρολογικό έλεγχο, την υδραυλική και την τεχνική υψηλής πίεσης για εγκαταστάσεις δοκιμών και επεξεργασίας. Βελτιστοποίηση οποιασδήποτε κατάστασης σε έργα πολλαπλών εργασιών για την επέκταση του μέγιστου δυναμικού κάθε είδους διαδικασιών και προϊόντων. Από το 1994 εισήλθε στο γερμανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών εφευρετών ως κάτοχος 3 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για ειδικές μηχανές ή/και ειδικές λύσεις.

2001

Δίπλωμα Αρχιτέκτονος Μηχανικού

Η διπλωματική εργασία είχε θέμα «Δυτική Είσοδος. Ένας σταθμός για την πόλη», έγινε σε συνεργασία με τη Χρύσα Πολύζου, στο πλαίσιο του Β’ Τομέα Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ και επιβλέποντες την καθηγήτρια Μ. Ανανιάδου – Τζημοπούλου και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γ. Ζωΐδη.

2006

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Αρχιτεκτονικής Τοπίου

Οι μεταπτυχιακές σπουδές έγιναν στο διετές Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονική Τοπίου του Α.Π.Θ. ως υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Η Μεταπτυχιακή Διατριβή έχει θέμα «Υγροτοπικά τοπία Δυτικής Παράκτιας Θεσσαλονίκης. Προστασία, Ανάδειξη. Μελέτη Αρχιτεκτονικής Τοπίου για το Δέλτα του Γαλλικού ποταμού, τη Λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου και τον Χείμαρρο Δενδροποτάμου». Επιβλέπουσα Καθηγήτρια Μ. Ανανιάδου -Τζημοπούλου και Ειδικός σύμβουλος επί των υγροτοπικών θεμάτων ο Καθηγητής Σ. Τσιούρης.

2014

Διδακτορικό Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου

Η Διδακτορική Διατριβή εκπονήθηκε στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονική Τοπίου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ ως υπότροφος του ΙΚΥ. Το θέμα της ήταν «Αστικοί υγρότοποι. Σχεδιασμός Τοπίου» και έλαβε χώρα με υποτροφία του ΙΚΥ. Επιβλέπουσα Καθηγήτρια Μ. Ανανιάδου –Τζημοπούλου

Η Ομάδα

Πολύζου Χρύσα

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

Khrystoforova Hanna

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός O.S.A.C.E.A.

Σιδηροπούλου Νένα

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός Π.Θ.

Λίγκας Ιωάννης

Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός Α.Π.Θ.

Μπλουγκούρας Χρήστος

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

Παπαδοπούλου Σοφία

Απόφοιτη της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.

Γκουτζιάρη Φρύνη

Οικονομία & Διοίκηση Επιχειρήσεων

Υπεύθυνη Υποστήριξης Γραφείου Θεσσαλονίκης

Νίτσα Μαρία 

Ειδικός Τουριστικών Επιχειρήσεων

Υπεύθυνη Υποστήριξης Γραφείου Ηγουμενίτσας

 Outsource

Aimir CG Τρισδιάστατες Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις

Angelova Victoria Αρχιτέκτων Μηχανικός

Αγγελικάκη Κυριακή Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

Βουρνάζος Θωμάς Slashcube – Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις

Γεωργαντζή Νεφέλη Σωτηρία Αρχιτέκτων Μηχανικός Π.Θ.

Γκαϊντατζή Παρασκευή  Φιλοσοφική Σχολή Α.Π.Θ.

Λαδά Αικατερίνη Αρχιτέκτων Τοπίου Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ., Μ.Δ.Ε. από Π.Μ.Σ. Περιβαλλοντικός

Μπατής Δημήτρης Τρισδιάστατες Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις

Μπεράτζε Δαυίδ Πολιτικός Μηχανικός

Μπεράτζε Κωνσταντίνα Τεχνικός Κινούμενης Εικόνας & Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Α.Κ.Τ.Ο.

Μπίκος Νικόλαος Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ., M.SC. Design for Sustainable Development Chalmers University of Technology

Παπαδόπουλος Ιωάννης Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων Α.Κ.Τ.Ο.

Internships

Bottein Victor Ingeniuere (ISA)

Jeammes Lucia Ingeniuere (ISA)